Starke Arvid

Innovativ produktutvikling som leder byggebransjen fremover

Ved hele tiden å arbeide med en utvikling av produktene våre, holder vi oss oppdatert med bransjen og dens utfordringer. Slik kan vi raskt få frem løsninger på både eksisterende og nye problemområder i bedriften din.

Vi har et nært samarbeid med byggebransjen for å kunne forankre produktene våre i virkeligheten. Slik oppdager vi også hele tiden nye problemområder. Det fins alltid momenter i både prosesser og system som kan effektiviseres og gjøres lønnsommere. Vi streber etter å hjelpe bedrifter med å få frem en smidig og sikker byggeprosess som skal være lønnsom i alle ledd. Ved å løse problemene til kundene våre, skaper vi også fornøyde brukere. Både de som kjøper inn og de som bruker produktene.

Innovative løsninger på tradisjonelle problemer

Vi lar en stor del av inntektene våre gå til produktutvikling og utvikling av nye løsninger, så vel som forbedringer av de eksisterende løsningene som vi allerede har. Vår nærhet til produksjonen gjør at vi raskt kan gjennomføre forbedringer som gir produksjonseffektive løsninger for både innkjøpere og brukere.

Et utviklingsforslag skal i første rekke alltid testes mot de krav vi har til ergonomi, funksjonalitet og økonomi. Deretter lar vi en prototyp av produktet testes ute i virkeligheten – under de hardest tenkbare forholdene. Dersom prototypen klarer dette, så godkjennes den, og vi innleder da en produksjon av et nytt Starke Arvid-produkt. Vanskeligere enn som så er det ikke å arbeide med oss.

Vi er en enkel samarbeidspartner som utvikler innovative løsninger på tradisjonelle problemer.

  Ergonomi – en selvfølge for en mer effektiv byggebransje

  Det må være både enkelt og effektiv å kunne arbeide ergonomisk. Produktiviteten og kvaliteten på arbeidet står i direkte relasjon til antallet sykemeldinger og arbeidsskader. Et friskt personale er derfor et sikkert kort for å gjøre bedriften din sterkere og mer lønnsom. Invester i ergonomiske produkter som dessuten er enkle og fornøyelige å bruke.

  Erfaring fra ergonomiske løsninger

  Vi på Starke Arvid har arbeidet med å utvikle ergonomisk utstyr i 30 år. Det gjør at vi besitter en ekspertise på området som alltid er med oss i arbeidet når vi former og utvikler produktene våre. Derfor kan du stole på at produktene våre alltid kommer til å være utformet slik at de avlaster og beskytter kroppen din på den best mulige måten. Samtidig bidrar produktene til en høyere effektivitet i hvert separate ledd i logistikkkjeden din ved at de til og med forenkler selve arbeidet.

  quote icon

  «Følelsen av et godt dagsverk skal ikke være smerte! Arbeidsskader på grunn av dårlig ergonomi er sløsing og like viktig å bli kvitt som for eksempel overproduksjon eller venting. Med god ergonomi styrkes konkurranseevnen, både på det svenske og på det internasjonale markedet.»

  Linda Rose
  Tekn. Dr., Universitetslektor i ergonomi
  Kungliga Tekniska Högskolan, Skolan för Teknik och hälsa

   Sikkerhet og økonomi går hånd i hånd

   Å investere i et sikkerhets- og arbeidsmiljøarbeid på arbeidsplassen er et av de sikreste kortene man kan gjøre som bedrift for et mer lønnsomt arbeidssystem. Når det brister i disse rutinene, kan det resultere i et enormt sløseri av både arbeidskraft og yrkeskunnskap. Det i seg selv er ille nok, men enda verre er det faktisk at personalet ditt kan skade seg.

   Viktige grunnsteiner for en mer lønnsom arbeidsplass

   Byggeprosjektet ditt er en transportsentral med bygningsdeler som flyttes i ulike ledd. Faktorer som sikkerhet og logistikk er enormt viktige for å få alle delmomentene til å klaffe med hverandre på en sikker, smidig og eksklusiv måte. Du trenger å ha disse faktorene i tankene for å kunne få fortjeneste på byggeprosjektet ditt. De er grunnsteiner om du ønsker å arbeide mot en lønnsommere arbeidsplass.
   Å skape mer effektive arbeidsmomenter øker også normalt trivselen på arbeidsplassen. Når du investerer i slikt som en god byggbelysning, struktur og smarte hjelpemidler og utstyr så blir arbeidet både enklere og sikrere for personalet ditt. Alle i bedriften tjener på et gjennomarbeidet logistikk- og sikkerhetsprogram.

   quote icon

   – Ettersom bygget er en intensiv transportsentral, blir faktorer som sikkerhet og logistikk veldig viktige. 


   Bosse Andersson,
   arbeidsmiljøingeniør Previa AB.

   Med miljødiplom siden 2013

   Å ta et sosialt ansvar er en selvfølge for oss, og siden 2013 har vi på Starke Arvid mottatt miljødiplom.
   En stor del av å ta sitt ansvar handler om å arbeide med miljøhensyn. For oss innebærer miljødiplomet vårt at:

   • Vi har en skriftlig innkjøpsrutine som styrer mot miljøtilpassede og etiske innkjøp.
   • Vi har en miljøpolicy som speiler intensjonene våre og som styrer miljøarbeidet vårt.
   • Vi har dokumentert redegjørelse over hvordan vi sorterer alt avfallet.
   • Det er sikkerhetsdatablad til samtlige kjemikalier.
   • Alle medarbeiderne våre har gjennomgått miljøopplæring.

   Tjen opptil 67 prosent på effektiv gipshåndtering

   Håndteringen av en gipsplate er betydelig mer kostbar enn innkjøpet av den. Alle de ulike aktivitetene rundt en montering utgjør mer en halvparten av en gipsplates totale kostnad.

   Innkjøpsprisen er, i motsetning til hva mange tror, en relativt liten del av en gipsplates endelige kostnad. For å få en gipsplate på plass på veggen, fins det et flertal ulike momenter bak. I disse momentene skjuler det seg mange innebygde kostnader i ressurser som kreves for transport og montering. Kostnader som lett kan skyte i vei.

   Starke Arvid lager produkter som med den riktige kunnskapen og i det rette systemet minimerer all sløsingen og unødvendige kostnader som skjuler seg bak gipsmontering. Når man får en mer effektiv flyt på aktivitetene rundt monteringen, så blir hele prosessen mer kostnadseffektiv i sin helhet.

   Vi hjelper deg å skape en mer kostnadseffektiv produksjonsflyt

   Forskningen har vist at man kan effektivisere gipshåndtering og få til en kostnadsbesparelse på 16 til 67 prosent. Med riktig verktøy, riktig håndtering og riktig gjenvinning, kan man få ned prosessiden for gipsmontering med cirka 50 prosent (Blomqvist, Camitz, Mattsson, 2009).

   Vi på Starke Arvid er eksperter på å finne og virkeliggjøre effektiviseringsmuligheter i bedriften din. Sammen løser vi dine utfordinger og skaper en mer kostnadseffektiv produksjonsflyt som alle tjener på.